Túrófánk

2010-05-17

sponsored links


Ennek a fánknak az eredeti receptjét még nagyon régen találtam egy receptújságban. Eredetileg liszttel készül, úgy is nagyon finom. Egyszer amikor nem volt itthon liszt és ilyet akartam enni helyettesítettem zabkorpával.
Sokkal könnyebb lett a tésztája és ha édesítõvel készül, akkor még vacsira is lehet túrni nyugodtan azoknak is akik éppen vigyáznak az alakjukra. Én zabkorpából már palacsintát is sütöttem és nagyon fini lett.

50 dkg túró
2 nagy tojás
vaníliacukor
2 teáskanál sütõpor
5-6 evõkanál zabkorpa

A tojásokat kicsit villával felverjük majd hozzáadjuk a túróhoz. Beledobjuk a cukrot meg a sütõport. A zabkorpa mennyisége függ a túrótól.A lényeg, hogy olyan masszát kapjunk amit bele tudunk kanalazni a forró olajba. Ne legyen betonkemény de folyós se.

Recept nyomtatása

Folytats a blogon ... anihami.blogspot.com/2010/05/turofank...

sponsored links

Keres?s