Túró házilag
sponsored links
Bizonyára elõfordult már mindenkivel, hogy elõvette a hûtõbõl a tejet, és az savanyú volt...ez elég bosszantó tud lenni, fõleg, ha nincs otthon másik...hát így jártam a minap egyik reggel én is, ráadásul a tejes doboz majdhogynem tele is volt...
Úgy döntöttem, nem dobom ki, túrót készítek belõle. Túl sok energia ráfordítást nem igényel, alig pár mozzanat az egész és gyakorlatilag újrahasznosítottuk az amúgy már kidobásra ítéltetett romlottnak minõsített tejet...:-)
Az elkészült túróból pedig bármit készíthetünk, a boltinál kicsit krémesebb állagú, nagyon finom túrót kapunk.
No, de kezdjük elõrõl....elõször is, egy kislábosba kiöntjük a megsavanyodott tejet. Kitesszük a pultra és megvárjuk, amíg megalszik. Ez nálam kb másfél nap volt.
Az aludtejet kissé felmelegítjük. Semmiképp nem forraljuk, épp csak kicsit melegítjük. Végül egy mûanyag tálra egy szûrõt teszünk, amit kibélelünk egy vékonyabb konyharuhával és beleborítjuk a felmelegített aludttejet. Addig hagyjuk itt, amíg teljesen lecsöpög a leve és már kész is a házi túrónk. Én reggel öntöttem a szûrõbe és estére lecsöpögött.
Most pedig ott pihen a hûtõben és várja, hogy valamit süssek belõle...lehet, hogy pogácsaként végzi...?