Töpörtyûs scones - paleo
sponsored links
Próbálkozom, hogy változatosabb legyen a menüm és most sósra vágytam. Reggelire sütöttem magamnak, 15 db lett belõle, igaz nem túl nagy de pár napra beosztom. Igazság szerint pirított hagymával akartam sütni, elõre meg is csináltam a hagymát, hát nem kifelejtettem, akkor vettem észre, amikor már sült, de majd legközelebb, mert nagyon finom lehet azzal is.
Hozzávalók:
7 dkg darált töpörtyû
7 dkg mandulavaj
2 tojás
7 dkg darált kesudió
7 dkg tápióka keményítõ
2 ek. nyílgyökér por
1 tk. sütõpor (gluténmentes)
pici só (attól függ sós-e a töpörtyû)
1 tk. fekete szezámmag (elmaradhat)
Az összes hozzávalót jól összedolgoztam, a töpörtyû nem volt sós, ezért egy fél teáskanálnyi Himalája sót tettem bele. Egy nyújtólapot meghintettem tápióka keményítõvel, vékonyra nyújtottam a masszát, picit ragacsos, de azért lehet vele dolgozni. Ha nagyon ragacsos, akkor folpackba csomagolva 1-2 órára a hûtõbe kell tenni, ha lehül a tészta, sokkalkönnyebb vele dolgozni. Kiszaggattam a kis pogikat, sütõpapíros tepsire rakosgattam, 180 fokos sütõben kb. 16-18 percig sütöttem, figyelni kell, mert sütõfüggõ. Lehet pirosabbra is sütni, ki hogy szereti, ha nincs kedvetek szaggatni, egyszerûen kis rudakra fel lehet vágni.
Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)