Töltött édeskáposzta

2010-11-14

sponsored links


Nálunk nem fõzik ezt az ételt, de több blogon is láttam (pl. Horász konyhájában és Fûszeres Eszternél), megtetszett, kicsit átalakítottuk, és tényleg nagyon finom, úgyhogy lesz még máskor is.
Ami az átalakítást illeti, a rizs helyett tettem a húshoz cukkinit és répát reszelve.

Tehát a fehérkáposztát egyben megfõztem, a leveleit lebontottam, a vastag torzsarészeket kivágtam.
Darált húst nagy lyukú reszelõn reszelt répával és cukkinivel kevertem el, sóztam, borsoztam, köménymaggal ízesítettem és a levelekbe töltöttem. Enyhén sós vízzel felöntöttem, lassú tûzön fõztem készre, majd a levébe pürésített paradicsomot kevertem.


Házi joghurttal meglocsolva tálaltam.

Folytats a blogon ... makospatko.blogspot.com/2010/11/tolto...

sponsored links

Keres?s