töltött édeskrumpli

2010-10-21

sponsored links

egy gyorsan összerakható vacsora az édeskrumpli rajongóinak. csak a sütés idõigényes, viszont az idõ alatt rengeteg dolgot elintézhetünk. ez egy verzió a sok közül, érdemes kipróbálni, és újabb kombinációkkal kísérletezni.

töltött édeskrumpli




hozzávalók:
(2 személy)

2 édeskrumpli
1 jó nagy marék spenót
kéksajt (vagy kecskesajt)
1 darabka vaj
1 fokhagyma

frissen õrölt bors
esetleg piros chili

a tálaláshoz olívaolaj

190 °C-os sütõben (5-ös fokozat), félig alufóliába csomagolva 40-50 perc alatt megsütöttem a jó alaposan lesikált édeskrumplikat.
a vajat egy serpenyõben felolvasztottam, beleöntöttem az apróra vágott fokhagymát (esetleg a kis karikákra vágott chilit), hozzáadtam a megmosott és csíkokra vágott spenótot, megsóztam és néhány perc alatt megpároltam (míg össze nem esett).
az édeskrumplik tetején középen 1-1 kis hasadékot csináltam, és kiskanállal kiszedtem a belsejüket. ezt hozzákevertem a spenóthoz és borssal ízesítettem. a keveréket visszatöltöttem a krumplikba, néhány darab kéksajtot raktam a tetejükre és további 10 percre a sütõbe tettem õket.

tálalásnál újabb adag borsot õröltem a tetejükre és meglocsoltam olívaolajjal.







Megosztás


Folytats a blogon ... vegasztromania.blogspot.com/2010/10/t...

sponsored links

Keres?s