Töltött tekercs

2010-12-13

sponsored links

1 kg liszt, 1/2 l tej, 6 evõkanál cukor, 250 g (vaj vagy margarin) vagy 175 g kókuszolaj + 75 g tej,
1 csomagélesztõ, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor.
Töltelék: Csokis mascarponés: 1/2 fél doboz mascarpone, cukor, kakaópor
Túrós: 1 cs túró 1 tojás, cukor, reszelt citromhéj.
Mogyorós: 100 g darált mogyoró, cukor, pici tej és/vagy meggybefõtt leve vagy kevés meggy lekvár.
Mákos: 100 g darált mák, cukor, pici tej és/vagy meggybefõtt leve vagy kevés meggy lekvár.
Forró tejben kell felolvasztjuk a cukrot és a kókuszolajat (margarint). Ha kihûlt, beletesszük az élesztõt, ezután dolgozzuk bele a tojásokat, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, kelni hagyjuk. Utána átgyúrjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. A tejbõl kicsit kevesebbet szoktam a cukorral, és a zsiradékkal megmelegíteni, és óvatosan adagolom nehogy túl lágy legyen a tészta. Ha kevés a tej bele, melegítek még hozzá egy keveset.
Amíg a tészta kell elkészítem a töltelékeket.
A kinyújtott tésztát egyenletesen megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük. 180 fokon addig sütjük amíg szép színt nem kap.
Ha a tésztába nem teszünk vaníliás cukrot, citromhéjat és minimális cukorral készítjük akkor sós töltelékkel is készíthetjük.
Pizzás töltelék: 3-4 kanál paradicsompüré, kevés ketchup, 1 gerezd fokhagyma kinyomva, bazsalikom, kakukkfû, szurokfû, reszelt sajt.

Folytats a blogon ... giudittakonyha.blogspot.com/2010/12/t...

sponsored links

Keres?s