Töltött puffok

2010-04-05

sponsored links

Hozzávalók:

  • 125g vaj
  • csipet só
  • 1 bögre forrásban levõ víz
  • egy bögre liszt
  • négy tojás

Elkészítés:

A sós vizet egy lábosban felforraljuk, beledobjuk a vajat, és olvadásig keverjük. Most jön bele a liszt és addig keverjük az egészet a tûz felett, amíg el nem válik az edény falától. Leszedjük a tûzrõl, kicsit hûlni hagyjuk. Most vagy kézzel, vagy mixerrel dolgozunk tovább (teflonon a mixer nem mûködik, vagy vaslábost használjunk, vagy öntjsük át az egészet egy mixelõ gépbe) - az elõbbi izomigényesebb, az utóbbi több mosandót csinál, végeredmény szempontjából majdnem mindegy (jobb munkát végez azért a mixer). Verjük a masszát, közben egyenként eldolgozzuk benne a négy tojást. Ha az egész egynemû, két kanál segítségével kis gombóckákat rakunk sütõlemezre a tésztából, és sütjük kb 25 percig.

Kivesszük a sütõbõl, és szétnyitjuk a puffokat (a tetejét kézzel vagy késsel le lehet választani eléggé könnyen). Belül találunk egy üreget. Ezt bármivel lehet tölteni, pl tejszínhabbal fellazított kõrözöttel (vagy lazítatlannal), baracklekvárral, csokipudinggal, tormás lazachabbal, vagy ami jólesik.


Folytats a blogon ... receptek.freeblog.hu/archives/2010/04...

sponsored links

Keres?s