töltött paradicsom

2010-10-13

sponsored links

az van, hogy erasmus bulgáriában, ahol a kollégiumokat konyha nélkül adják. namármost itt annyira édesek, hogy csak nekünk, külföldieknek egy hét után berendeztek egy használaton kívüli portásfülkét konyhának. grill, fõzõlap (kotlon!), hûtõ, asztal, szék. ünnepi alkalomból ki is próbáltam, 25-ünk közül elsõnek. így készült a két töltött paradicsom.

amivel dolgoztam:

  • két nagyobb paradicsom
  • egy ujjnyi szirene (feta)
  • jogurt
  • fél fej lilahagyma
  • egy szál menta
  • olívaolaj
  • egy tojás

a valamennyi szirenét, a tojást, másfél-két kanál joghurtot és az apróra kockázott lilahagymát beledobtam egy kékszínû, mély tálba. villával összenyomogattam, olyasmi állagot és kinézetet kapott, mint egy hígabb, sárgás kõrözött. menta levelét letépegettem és belemorzsoltam. paradicsomoknak a szárukkal ellentétes oldalon lévõ felsõ egyharmad-egynegyed részét levágtam. kiskanállal szépen kijött a bele, kicsit kapargattam, hogy a benti, makacsabb részek is kijöjjenek, tömzsi kis poharat készítve. azt hiszem, jó ötlet volt az összes nedvét kicsepegtetni, úgyis marad benne elég víz. namármost a szirenés trutymákot belerakosgattam villával paradicsomokba, a másodikba egy olajbogyót is nyomtam, mert oda már híjja volt a szaftnak. csöpp olívaolajat cseppentettem bele is és a visszakupakolás után az egész tetejére is.

tepsibe be, kevés olajat alá, hogy ne égjen meg és kb fél órát hagytam 180 fok körüli melegségben.

kis kenyérrel ez a mennyiség (két nagy pari) két fõre áll.

gyors (sütéssel együtt háromnegyed óra), egyszerû étel, bármekkora mennyiségben készíthetõ, receptõl szabadon el lehet térni. érdemes még próbálkozni a trutymákba keverni lisztet, tejet, valami csípõs dolgot, esetleg padlizsánkrémet.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... teknosleves.blog.hu/2010/10/13/toltot...

sponsored links

Keres?s