Töltött padlizsán- és cukkinitekercsek

2014-01-27

sponsored links

100_4453

Mi csak padlizsántekercseket készítettünk, de a teljes recept így szól:

Hozzávalók:

  • 2 cukkini
  • 2 padlizsán
  • tengeri só
  • 6 ek. olaj
  • 250 g kecske krémsajt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • néhány levél friss bazsalikom
  • kevés citromlé vagy fehér balzsamecet

Szükség lesz még fogpiszkálóra, és papírtörlõre.

Elkészítés:

  1. A cukkinit és a padlizsánt hosszában, kb. 1/2 cm vékony szeletekre vágjuk. A padlizsánt megsózzuk, 20 percig hagyjuk levet ereszteni, majd konyhai papírtörlõn lecsepegtetjük.
  1. 1-2 ek. olajat felmelegítünk egy serpenyõben, majd a cukkini-és padlizsánszeleteket adagonként megsütjük benne. Amikor elfogy az olaj, mindig pótoljuk, majd hûlni hagyjuk.
  2. A zöldségszeleteket megkenjük krémsajttal.
  3. A fokhagymát és a bazsalikomot felaprítjuk, és rászórjuk a zöldségszeletekre. Óvatosan feltekerjük õket, és fogpiszkálóval összetûzzük.
  4. A tekercseket belehelyezzük egy tálba. Az egészet meglocsoljuk kevés citromlével vagy balzsamecettel, fóliával letakarjuk, és a hûtõben 2-3 órán keresztül hagyjuk összeérni. 
    Tálalás elõtt 30 perccel kivesszük a hûtõbõl.

 



Folytats a blogon ... anyjalanya.wordpress.com/2014/01/27/t...

sponsored links

Keres?s