Töltött padlizsán- és cukkinitekercsek
sponsored links
Mi csak padlizsántekercseket készítettünk, de a teljes recept így szól:
Hozzávalók:
- 2 cukkini
- 2 padlizsán
- tengeri só
- 6 ek. olaj
- 250 g kecske krémsajt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- néhány levél friss bazsalikom
- kevés citromlé vagy fehér balzsamecet
Szükség lesz még fogpiszkálóra, és papírtörlõre.
Elkészítés:
- A cukkinit és a padlizsánt hosszában, kb. 1/2 cm vékony szeletekre vágjuk. A padlizsánt megsózzuk, 20 percig hagyjuk levet ereszteni, majd konyhai papírtörlõn lecsepegtetjük.
- 1-2 ek. olajat felmelegítünk egy serpenyõben, majd a cukkini-és padlizsánszeleteket adagonként megsütjük benne. Amikor elfogy az olaj, mindig pótoljuk, majd hûlni hagyjuk.
- A zöldségszeleteket megkenjük krémsajttal.
- A fokhagymát és a bazsalikomot felaprítjuk, és rászórjuk a zöldségszeletekre. Óvatosan feltekerjük õket, és fogpiszkálóval összetûzzük.
- A tekercseket belehelyezzük egy tálba. Az egészet meglocsoljuk kevés citromlével vagy balzsamecettel, fóliával letakarjuk, és a hûtõben 2-3 órán keresztül hagyjuk összeérni.
Tálalás elõtt 30 perccel kivesszük a hûtõbõl.