Töltött káposzta

2013-12-11

sponsored links


A töltött káposzta téli étel, Erdélyben kimondottan karácsonykor kerül az asztalra.  Finomabb ha nagyobb mennyiségben, azaz legalább 1 kg húsból készítjük, ami lehet vegyesen marha és sertés, de lehet csak sertéshús. A gyalult káposzta csak opcionális, használhatunk helyette a fejes káposztából amit vékonyra vágunk vagy akár el is hagyhatjuk. A kolozsvári szalonna helyett fõzhetünk bele füstölt csülköt vagy kolbászt. Hidegben tárolva sokáig eláll, a mondás is azt tartja, hogy a töltött káposzta felmelegítve jobb.

Töltött káposzta

Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 50 dkg sertés lapocka, 40 dkg kolozsvári szalonna, 1 nagy fej savanyított káposzta,  50 dkg savanyított gyalult káposzta, 3 hagyma,  20 dkg rizs, 3-4 evõkanál ...

Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2013/12/to...

sponsored links

Keres?s