Töltött káposzta
sponsored links
A töltött káposzta téli étel, Erdélyben kimondottan karácsonykor kerül az asztalra. Finomabb ha nagyobb mennyiségben, azaz legalább 1 kg húsból készítjük, ami lehet vegyesen marha és sertés, de lehet csak sertéshús. A gyalult káposzta csak opcionális, használhatunk helyette a fejes káposztából amit vékonyra vágunk vagy akár el is hagyhatjuk. A kolozsvári szalonna helyett fõzhetünk bele füstölt csülköt vagy kolbászt. Hidegben tárolva sokáig eláll, a mondás is azt tartja, hogy a töltött káposzta felmelegítve jobb.
Töltött káposzta
Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 50 dkg sertés lapocka, 40 dkg kolozsvári szalonna, 1 nagy fej savanyított káposzta, 50 dkg savanyított gyalult káposzta, 3 hagyma, 20 dkg rizs, 3-4 evõkanál ...