Töltött káposzta cserépedényben

2010-08-19

sponsored links

Erdélybõl kaptam ezt a káposztafõzõ edényt és persze nem tudtam sokat várni, hogy kipróbáljam milyen benne a saját töltött káposzta receptem. Tulajdonképpen mindent úgy csináltam, ahogyan azt a receptemben leírtam, azzal a kiegészítéssel, hogy közepesen meleg sütõben 2,5 órát pároltam a káposztát, majd kivettem a töltelékeket, belekevertem a rántást, visszatettem a töltelékeket és lefedve visszatettem a sütõbe. Még kb. 20 percig ment a sütõ, majd lekapcsoltam és még vagy 2 órát benne hagytam a káposztát (amíg a sütõ teljesen kihûlt).

 

U.i: Majd elfelejtettem! Az edényt használat elõtt be kell áztatni. Ezt én úgy csináltam, hogy teleöntöttem vízzel és a tetejét fejjel lefelé belefordítottam. Addig ázott, amíg a káposzta hozzávalóit elõkészítettem.


Folytats a blogon ... eszterkedvencei.freeblog.hu/archives/...

sponsored links

Keres?s