Töltött kápia paprika
sponsored links
Hozzávalók 3 személyre: 6 kápia paprika, 30 dkg darált hús, 20 dkg basmati rizs, 2 újhagyma, 1-2 paradicsom, 1 dl ketchup, olaj, só, bors, 3 szál petrezselyemzöld.
Elkészítése:
1. A paprikát kicsumázzuk, sós vízben 3 percig forrázzuk.
2. 1 apróra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelünk, a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet is. A rizst sós vízben 12-15 percig fõzzük, majd leszûrjük.
3. A darált húshoz adjuk a hagymát, 2 evõkanál fõtt rizst, a ketchup felét, a tojást, sózzuk, borsózzuk, összekeverjük.
4. A paprikákat megtöltjük a darált húsóos masszával.
5. A megmaradt hagymát a paradicsommal együtt apróra vágjuk, kiolajozott tepsibe szórjuk, ráhelyezzük a megtöltött paprikákat és meglocsoljuk a megmaradt ketchuppal.
6. Kevés vizet öntünk alá és forró sütõben, 30 percig sütjük.
A megmaradt, párolt rizzsel tálaljuk.