Töltött kenyér
sponsored links
Ehez a kenyérhez más nem is kell elõre meg van töltve mehet hozzá esetleg egy vögre tej vagy tea.
Hozzávalók:
Tészta:4 dkg élesztõ,3 deci tej,3 evõkanál házi tejföl,2 kiskanál só,1 kiskanál cukor,70-80 dkg liszt.
Töltelék:5 dkg magnálküli olajbogyó,1 szál házi kolbász,6 fõt fürj tojás,5 dkg sajt,5 dkg füstölt sonka.
Készül:
A langyos tejben föloldjuk a cukrot majd hozzáadjuk az élesztõt és fölfutatjuk benne.Mikor az élesztõ fölfutott hozzáadjuk a többi hozzávalókat és jól bedagasztjuk.Mele helyen hagyju 1 órát pihenni.Mikor duplájára kelt kinyújtjuk 1 újnyi vastagra és rárakjuk a tölteléket.Föltekerjük majd sütõpapírral bélelt kenyérsütõbe tesszük hagyjuk kelni míg a sütõ bemelegszik.160 fokon sütjük kb 30-40 percet (tûpróba).
Hozzávalók:
Tészta:4 dkg élesztõ,3 deci tej,3 evõkanál házi tejföl,2 kiskanál só,1 kiskanál cukor,70-80 dkg liszt.
Töltelék:5 dkg magnálküli olajbogyó,1 szál házi kolbász,6 fõt fürj tojás,5 dkg sajt,5 dkg füstölt sonka.
Készül:
A langyos tejben föloldjuk a cukrot majd hozzáadjuk az élesztõt és fölfutatjuk benne.Mikor az élesztõ fölfutott hozzáadjuk a többi hozzávalókat és jól bedagasztjuk.Mele helyen hagyju 1 órát pihenni.Mikor duplájára kelt kinyújtjuk 1 újnyi vastagra és rárakjuk a tölteléket.Föltekerjük majd sütõpapírral bélelt kenyérsütõbe tesszük hagyjuk kelni míg a sütõ bemelegszik.160 fokon sütjük kb 30-40 percet (tûpróba).