Töltött kaliforniai paprika
sponsored links
Ez az étel is azért készült, hogy csökkentsem a fagyasztóban elfekvõ készletemet. Néhány héttel ezelõtt rakottkelkáposztát fõztem és a rizses,húsos töltelék sok lett. Tudom, ezt nem kell méricskélni, de nekem még így is jó adag került a káposztalevelek közé, ezért úgy döntöttem, hogy egy kisebb mennyiséget elteszek.
Vettem egy szép méretes kaliforniai paprikát, kettévágtam és egyszerûen beletömködtem a kiolvasztott tölteléket, amit elõzõleg összekevertem reszeltsajttal.
Sajnos a sajt egy része kiolvadt sütés közben, de nem veszett kába csak kicsit szépséghibás lett.
A tetejére finom húsos szalonnát tettem. Igazi házilag füstölt szalonna volt és épp ezért az íze is egyedi lett.
A sütõben kb. fél órát sült addig, amíg a szalonna kicsit megpirult.
A paprikának ennyi elég volt, a többi pedig már nem volt nyers.
Az édeskés paprika a sós szalonnával nagyon finom ízû lett!