Töltött gomba, rántott karaj és rántott sajt
sponsored links
Nem kellett ma levest fõznöm, tegnapról maradt. Gyors második fogásként rántott karajt és rántott sajtot készítettem, amiben semmi újdonság nem volt, mégis nagyon örült a család. Apa a rántott húsnak, a fiúk meg a rántott sajtnak.
De hogy a saját kedvemben is járjak, nekem is legyen valami, amit imádok, megtöltöttem 6 gombafejet is, aminek hozzávalói: 6 nagyobb, tölteni való gomba, só, néhány szeletke sonka, sajt, szalonna.
A gombafejeket megtisztítottam (kalapjukról lehúztam a bõrt), tönkjüket kitörtem, a tönkök végét levágtam, a kalapokat és a tönköket besóztam kissé, és állni hagytam. Jó félóra állás után a kalapokat a mikró crisp táljára raktam és 6-7 percig elõsütöttem a mikró crisp-grill fokozatán. Ezután elkészítettem a tölteléket: a gombák tönkjének közepébõl kiszedtem azt a kissé szivacsos, puha részt, aztán a tönköket egészen apró kockákra vágtam. Ugyanilyen pici kockákra vágtam pár szeletke sonkát és trappista sajtot, majd az apró kockákat összekevertem a deszkán. Kanállal a ...