Töltött fasirt 12 perces kuktás krumplival
sponsored links
Régebb nagyon közkedvelt volt a töltött fasirt nálunk. Most is az, de én még sosem készítettem. Hát most eljött az ideje :)
Hozzávalók a fasirthoz:
- 60 dkg darálthús,
- 3 + 1 tojás,
- 2 kisebb krumpli,
- 2 cikk zúzott fokhagyma (lehet több is, aki szereti),
- 1 ek búzadara,
- só,
- bors,
- kevés olaj,
3 tojást keményre fõztem és megpucoltam. A két krumplit sóz vízben megfõztem, meghámoztam, hagytam kihûlni, majd lereszeltem. A darálthúst sóztam, borsoztam, hozzáadtam a zúzott fokhagymát, a lereszelt krumplit, majd az egy evõkanál búzadarát, végül egy felvert tojást és jól összedolgoztam. Kb. 10 percet hagytam állni.
A fóliát az asztalra terítettem, kevés olajat öntöttem rá és elkentem. Erre terítettem le a darálthúst és téglalap alakúra igazítottam el. Ráhelyeztem a 3 kemény fõtt tojást, majd betakartam a hússal, tekercset formálva belõle. Óvatosam becsomagoltam, a fóliát úgy hajtogatva, hogy ne szakadjon el és ne is maradjon rés rajta, vagy nyílás. Kalácsformába tettem, öntöttem hozzá kis vizet és sütõbe tóltam. Kb 50 percig sütöttem, majd kibontottam a fóliát és visszatóltam a sütõbe, hogy a teteje is megpiruljon.
A fóliát az asztalra terítettem, kevés olajat öntöttem rá és elkentem. Erre terítettem le a darálthúst és téglalap alakúra igazítottam el. Ráhelyeztem a 3 kemény fõtt tojást, majd betakartam a hússal, tekercset formálva belõle. Óvatosam becsomagoltam, a fóliát úgy hajtogatva, hogy ne szakadjon el és ne is maradjon rés rajta, vagy nyílás. Kalácsformába tettem, öntöttem hozzá kis vizet és sütõbe tóltam. Kb 50 percig sütöttem, majd kibontottam a fóliát és visszatóltam a sütõbe, hogy a teteje is megpiruljon.
Hozzávalók a kuktás krumplihoz:
- személyenként 2 közepes krumpli,
- 1 ek olaj,
- víz,
- só.
A krumplikat meghámoztam és fél cm-es vastagságú karikákra vágtam. A kuktába kb. 1 ek olajat öntöttem, elhelyeztem benne a krumplikat úgy, hogy ne legyen sok egymáson, majd annyi vizet öntöttem rá, hogy majdnem ellepje. Lezártam a kuktát, közepes lángra tettem és 12 perc alatt elkészült a krumpli. Nagyon szeretem ezt a megoldást, mert hamar elkészül, nem olajos, a krumpli nem száraz és nagyon ízletes.
Ecetes, sült paprikával tálaltam.