Töltött csirketekercs
sponsored links
Elõételnek és fõételnek egyaránt megfelel ez a fogás. Természetesen ha ebédre készítjük, valamilyen köretet, esetleg mártást is érdemes mellé kínálni. Bármilyen más zöldséggel megtölthetjük, zöldborsóval vagy zöldbabbal is például.
Töltött csirketekercs
Hozzávalók: 70 dkg csirkemell, kevés olívaolaj, só, bors, 2 tojás, 5-6 evõkanál zsemlemorzsa, 1 piros paprika, 2 közepes sárgarépa, 1 piros paprika, 15 dkg császárszalonna, 2-3 babérlevél, 3 cikk fokhagyma, 1,5 dl fehér bor.
Elkészítése: A húst megmossuk és felszeleteljük, majd kiklopfoljuk. Befûszerezzük sóval és borssal. Egy vágódeszkán egymásra kissé ráfektetve elhelyezzük a hússzeleteket, majd ráhelyezzük a szalonnaszeleteket. A sárgarépát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és sós vízben megpároljuk. A paprikát megmossuk, és apróra vágjuk. A tojásokat egy tálba felverjük, megsózzuk, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a paprikát és a lecsöpögtetett répát. Ezt a tölteléket a szalonnára halmozzuk, majd óvatosan feltekerjük a húst és összekötözzük. Ráhelyezünk néhány babérlevelet és hõálló tálba rakjuk. Lekenjük olívaolajjal, a bort alá öntjük és a meghámozott fokhagymacikkeket mellé rakjuk. Alufóliával lefedjük, majd elõmelegített sütõben 200 fokon kb. 40 percig sütjük. Hûlni hagyjuk és hidegen szeleteljük.