Töltött csirkemell ? salátával és sajttal
sponsored links
Végre nem tápos, hanem házi nevelésû csirkét sikerült szereznem
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Végy annyi tölthetõen vastag darab csirkemell filét, ahány fõnek, amennyit szánsz – pl. 3 fõnek 6 db-ot
- A vastag melldarabba vágj egy mélyedést, vagy a vékonyan szelt filé lapba tekerd bele a tölteléket – pl. mindegyikbe egy ujjnyi kemény sajt – cheddar -, és reszelt sárgarépa, zöld saláta, uborka darabok (ami éppen van!)
- Fogpiszkálóval tûzd össze a húst
- Alaposan sózd, borsozd és paprika porral kend be a csirke mindkét oldalát
- Egy kizsírozott sütõedénybe helyezd el azokat, és a tetejére is kevés zsírt loccsants rá
- A töltött mell mellé tehetsz sütõtök vagy zeller darabokat
- Közepes lángon kb. 40 percig kell sütni a húst úgy, hogy közben meg kell fordítani a töltött szeleteket