Töltött csirkecombok
sponsored links
...mi mással, mint sütõtökkel :)
Etalon magazin október
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
1 közepes sütõtök
30 dkg sampion gomba
2 evõkanál kacsazsír
1 evõkanál aprított petrezselyem
a töltelékhez:
10 dkg szikkadt kenyér kockára vágva
1 dl meleg tej
4 evõkanál olívaolaj
1 közepes vöröshagyma
5 db közepes sampion gomba
4 szelet bacon
3 db füge
1 evõkanál aprított petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
só
bors
A töltelékhez a kenyeret beáztatjuk a tejbe.
A bacont, a hagymát, a gombát és a fügét felaprítjuk. A vöröshagymát az olajon megpároljuk. Beletesszük a bacont, a gombát és összepirítjuk. Ezután hozzáadjuk a beáztatott kenyeret, a fügét, a petrezselymet, és sózzuk, borsozzuk, majd belenyomjuk a fokhagymát. Levesszük a tûzrõl, hagyjuk langyosra hûlni, és hozzákeverjük a tojást.
A csirkecombokat besózzuk, és megtöltjük a töltelékkel. Kacsazsírral kikent tepsibe helyezzük, alufóliával letakarjuk és sütõben 210 fokon puhára pároljuk.
Közben a sütõtököt meghámozzuk, magját eltávolítjuk és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
Enyhén megsózzuk és hagyjuk állni. A gombát felszeleteljük.
Ha a hús megpuhult ? levesszük a fóliát - mellérakjuk a tökszeleteket és a gombát. Készre pirítjuk. A végén megszórjuk a petrezselyemmel.