Töltött csirkecomb (hagyományosan)
sponsored links
Van már a blogon töltött hús recept. A töltelék ezeknél az ételeknél igazából ugyan az, csak a hús más, amibe töltjük. Most éppen csirkecombba. Egy klasszikus étel, egyszerûen. A tölteléket gazdagíthatjuk gombával, májjal, de így önmagában is nagyon finom. Felénk a kimaradt tölteléket vagy a tepsibe rakják és megsütik a hús mellett, vagy forró zsírba szaggatnak belõle kanálnyi mennyiséget, amit aztán kívülrõl ropogósra sütnek. Akárhogyan is készüljön, mindenhogy nagyon finom.
Hozzávalók (2 személyre):
2 nagyobbacska egész csirkecomb
1 szelet kenyér (esetleg egy zsemle, de nem az a felfújt ócskaság)
1 kis fej vöröshagyma
1 tojás
egy kis csokor petrezselyem zöldje
só, bors, paprika
víz, olaj, csirke fûszersó
Elkészítése:
Készítsük el a tölteléket. Áztassuk be a szelet szikkadt kenyerünket (vagy zsemlénket) hideg vízbe, majd ha felázott, nyomkodjuk ki belõle a vizet és tépkedjük apró darabokra.
A finomra vágott vöröshagymát futtassuk meg az olajon, majd ha szép színt kapott, akkor húzzuk le a tûzrõl. Dolgozzuk bele a szétmócsált kenyeret, paprikával színezzük meg (nem kell sok), sózzuk, borsozzuk, majd dolgozzuk bele a tojást. Ha szépen eldolgoztuk a tölteléket, akkor töltsük be a combokba.
A csirkecomb bõrét óvatosan válasszuk el a hústól, ujjal szépen lassan haladva, majd a keletkezett helyre tegyük a tölteléket és hajtsuk vissza a bõrt.
A töltött csirkecombokat tegyük egy tepsibe, amit elõtte vékonyan kiolajoztunk, majd a csirkét is olajozzuk be a egy kicsit és szórjuk meg valamilyen ízlésünk szerinti fûszerkeverékkel (ha nincs, akkor készíthetünk is: só, paprika, bors összekeverésével) és toljuk a sütõbe és felsõ grill+légkeverés funkción (gázon közepes hõmérsékleten) süssük egy órán keresztül. A húst nem kell lefedni alufóliával. Mire megsül, finom puha lesz, a bõre pedig ropogós.
A töltött csirkecombokat krumplipürével, párolt rizzsel, rizibizivel tálaljuk.