Tökéletlen pavlova

2010-05-05

sponsored links

Bejegyezte: Eszter II

Merthogy életem elsõ pavlovája tökéletlen lett. Nem lett igazán ropogós a tésztája, pedig ez alapkövetelmény volna ennél a sütinél. Az ok, hogy mégis közzéteszem, nagyon egyszerû: családom körében így, tökéletlenül is elképesztõ sikere volt, negyed óra alatt az egész torta elfogyott :)), alig tudtunk a fotózáshoz menteni egy szeletkét. De épp ezen a sikeren felbuzdulva nem adom fel a küzdelmet, így ha valaki tudja a tutit, a titkot, amivel közelebb juthatok az áhított tökéletességhez, kérem, ossza meg velem!

Az elkészítés elõtt több receptet is végigbogarásztam. Az egyes változatok a "tészta" terén térnek el, a klasszikus feltét mindenhol ugyanaz: tejszínhab, gyümölcs, slussz. Tészta terén van olyan recept, ami ecetet, van, ami keményítõt ad a tojásfehérjéhez. Én végül a legegyszerûbb tésztájút választottam, a szimpla tojásfehérje-cukor kombinációt - lehet, hogy itt hiányzott még valami?


Hozzávalók
(egy kb. 22 cm átmérõjû tortához, 5-6 fõ részére):
A "tésztához"
6 tojásfehérje
15 dkg cukor
A "krémhez"
4 dl tejszín
a felveréshez ízlés szerint porcukor
1 vaníliarúd
A tetejére friss vagy fagyasztott gyümölcs, a képen fagyasztott vegyes piros bogyós gyümölcs

Elkészítés: A tojásfehérjéket félig felverjük, majd fokozatosan hozzáadagolva a cukrot, kemény habot verünk belõle. A sütõt elõmelegítjük 140 fokra. Egy sütõlapra sütõpapírt terítünk, és nagyjából kör formában ráhalmozzuk a cukros felvert tojásfehérjét, úgy, hogy a peremén kicsit magasabbra húzzuk a habot (ez tartja majd meg a "tölteléket"). Kb. egy órán keresztül sütjük, inkább szárítjuk a tésztát. Ha megsült, a sütõt lezárjuk, és ott hagyjuk kihûlni.

Tálalás elõtt összeállítjuk az alkotást. A hideg tejszínt a vaníliarúd kikapart magjaival és ízlés szerinti mennyiségû porcukorral felverjük. A tésztára simítjuk, majd a tetejére halmozzuk a gyümölcsöket. Ennyi, lehet enni. Lehet, hogy a kosztosaink elõször furcsán néznek majd ránk a csupafehér-furcsa torta láttán, de kóstolják csak meg, majd meglátják! :)

Folytats a blogon ... singersgastro.blogspot.com/2010/05/to...

sponsored links

Keres?s