Tökmagos spenótos tekercs
sponsored links
Hozzávalók: 4 tojás, 40 dkg friss spenót(vagy 30 dkg fagyasztott), 4 evõkanál tejföl, 5 dkg tökmag, 3 evõkanál liszt, 4 evõkanál reszelt sajt, 1/2 tasak sütõpor, só, bors; a vajkrémhez: 10 dkg sajtkrém(mascarpone), 10 dkg kecskesajt vagy feta sajt, 10 dkg fûstölt lazac.
Elkészítése: A tökmagot száraz serpenyõben megpergeljük, hûlni hagyjuk, majd késes aprítóban összevágjuk vagy ledaráljuk. A spenótot megmossuk, enyhén sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, leszûrjük és összevágjuk. Ha fagyasztottat használunk, kiengedjük és lecsöpögtetjük. A tojásokat kevés sóval, borssal, meg a tejföllel felverjük, hozzáadjuk a ...