Tökmagos sajtleves
sponsored links
Kezdjük a hetet egy egyszerû, pillanatok alatt elkészíthetõ levessel, aminek az aromáját a pirított tökmag, és egy leheletnyi tökmagolaj adja.
Hozzávalók 3 fõre:
*2 púpos ek vaj
*3 púpos ek liszt
*1 liter húsleves alaplé
*15 dkg trappista sajt
*1 csipet õrölt bors
*só ízlés szerint
*1 marék tökmag
*1 tk tökmagolaj
Az olvasztott vajon világosra pirítjuk a lisztet, és az alap lével felengedve csomómentesre keverjük.
Ha felfõtt, beleszórjuk a reszelt sajtot, és hagyjuk felolvadni. Kevés borssal, és sóval ízesítjük.
Száraz serpenyõben pirított tökmaggal, illetve tökmagolajjal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.