Tökmagos kölesfasírt
sponsored links
4 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 db kápia paprika
1 csésze õrölt tökmag
1 ek. fokhagyma-granulátum
1 tk. himalaya só
kenyérmorzsa
Elkészítés:
A kölest dupla mennyiségû vízben megfõzzük. A megpucolt sárgarépát vágjuk fel karikákra, kevés vízen pároljuk puhára, majd villával törjük össze.
kenyérmorzsa
Elkészítés:
A kölest dupla mennyiségû vízben megfõzzük. A megpucolt sárgarépát vágjuk fel karikákra, kevés vízen pároljuk puhára, majd villával törjük össze.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés vízen megpároljuk. A kápia paprikákat apró kockákra vágjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. A masszából fasírtokat formálunk, melyeket morzsában megforgatunk, majd sütõpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket olajjal meglocsoljuk. 180 fokos sütõben, 40 perc alatt süssük meg a fasírtokat, félidõben fordítsuk át a másik oldalukra. Melegen és hidegen egyaránt finom.