Tökmaglisztes pogácsa
sponsored links
Vettem tavaly egy csomag tökmaglisztet. Azért vettem meg, mert szerettem volna már kipróbálni a magliszteket és --szerintem--a bioboltos nem tudta az árát, mert majdnem fele annyiba került, mint más hasonló. Alig van már belõle, mert tettem kenyérbe, lepényekbe, mártásba és most a pogácsába is kipróbáltam. Nagyon jó cucc!
Receptem van bõven, de tegnap láttam egyet a kenyeres oldalon és valamiért azt akartam kipróbálni, de most sem bírtam megállni, hogy ne változtassak rajta. Szerencsére nem rontottam el, csak az enyém nem lett olyan szép magas, mint az eredeti.
Dabi Anikó receptje után szabadon.
- 10 dkg tökmagliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 40 dkg kenyérliszt
- 20 dkg krémsajt
- 1 tojás és 1 tojás sárgája
- kb. 1 kis doboznyi tejföl
- 3 kk só
- 25 dkg ráma
- 3 dkg élesztõ felfuttatva fél dl tejben
- sajt és tökmag
Hagytam pihenni és kelni egy kicsit kb. fél órát, azután kinyújtottam, kiszaggattam, megkentem a lazán felvert tojásfehérjével -- Anikóval egyetértek, mert én is így szoktam elhasználni, ha marad--megszórtam sajttal és az egyik adag talpára tökmagot ragasztottam.
Nekem gyorsabban sült,de ez meg sütõ függõ. 180°C-on 15 perc elég volt.