Tök az ablakban, tök a fazékban!

2010-10-31

sponsored links

Sütõtökkrémleves


Ezerféleképpen elkészíthetõ, én most ezt a változatot próbáltam ki, és nagyon bevált.
Édes, krémes és nagyon ízletes!

Hozzávalók (4 személyre):
  • kb. 1 kg sütõtök (nekem 1,3 kg volt)
  • 1 db közepes burgonya
  • 1 db közepes hagyma
  • 1 db alma
  • 3 ek méz
  • fél narancs leve
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 csokor friss kakukkfû
  • 1 dl fõzõtejszín (most 18%-os)
  • 5 dkg vaj
  • só, frissen õrölt bors
  • egy csipet cayenne bors
  • egy csipet frissen reszelt szerecsendió

Elsõként a sütõtököt négybe vágom, kimagozom és forró sütõben kb. 60 perc alatt puhára sütöm. Hagyom kihûlni.
A vajon üvegesre párolom a hagymát, közben hozzászórom a frissen morzsolt kakukkfûleveleket. Jöhet rá a méz, amelyet egy kicsit megkaramellizálok. Felöntöm az alaplével, hozzáadom a kockázott burgonyát, almát és fedõ alatt puhára fûzöm.
Mikor elkészült, hozzáadom a sült sütõtök húsát és összeturmixolom az egészet.
Visszaöntöm a lábosba és ízesítem a narancs levével, frissen õrölt borssal, sóval, cayenne borssal és végül reszelek bele egy pici szerecsendiót.
Felöntöm a tejszínnel és kézi habverõvel elkeverem.
  

Tálaláskor megszórom frissen pirított tökmaggal és tökmagolajjal díszítem.









Eredeti recept: CHILI&VANILIA

Folytats a blogon ... zsofakanal.blogspot.com/2010/10/tok-a...

sponsored links

Keres?s