Tõkehal vargányás polentával és mustáros fehérboros mártással
sponsored links
Lassan, de biztosan végre visszatérek a konyhába, akarom mondani a tûzhely mögé, hiszen mostanában a desszertek egyértelmûen dominálták a blogot. Olyan érzésem van, hogy ez még egy ideig így fog maradni. Most azonban hoztam végre valami sósat, ami nem is lehetne más, mint egy halas fogás. Gyönyörû friss vargányát kaptam egy közeli falu erdejébõl, ami ezt az ételt inspirálta. Úgy gondoltam a halnak visszaadom a pikkelyeit, méghozzá úgy, hogy vargányaszeleteket helyezek a tetejére. A maradékot vajon megpirítottam, kevés kakukkfûvel ízesítve került a tányérre. Köretként polentát és zöldbabot fõztem, az ételt pedig egy könnyû mustáros-fehérboros mártás tett teljessé. A mártásba egyébként nem csak mustár, de mustármag és por is került.
Hozzávalók:
4 szelet tõkehal
2 ek vaj
2 nagyobb vagy 4 kisebb vargánya
1 salotta
200 ml fehérbor
150 ml hal vagy csirke alaplé
1/2 tk mustárpor
1/2 tk dijoni mustár
1/2 tk mustármag
1 babérlevél
1/4 tk koriandermag
100 ml tejszín
só, bors ...