Tõkehal kapribogyó szósszal, zöld spárgás újburgonyával

2010-05-05

sponsored links

Végre eljutottam oda, hogy ne csak fõzzek, de blogot is írjak, úgy tûnik mostanában ez egy kissé nehezen megy, de ami késik, nem múlik. Elõször is azzal kezdeném, hogy spárgamániás vagyok. Nem tehetek róla, egyszerûen imádom. A legjobb rántva, de párolva se semmi, jelen esetben ezt kombináltam össze egy kis újburgonyával - a másik nagy kedvencemmel - és ha már itt tartottunk kerítettem hozzá némi halat is. Aprónép a lepényhalat favorizálja, de ez most speciel tõkehal (na nem is evett belõle, de mostanában válogatós korszakét éli amúgy is). A spárgapucolástól eltekintve viszonylag egyszerû étek, de annál látványosabb.
____________________________________________________
Hozzávalók:
1 csomag zöld spárga,
fejenként 4-5 db. kisebb újburgonya,
5-6 szelet tõkehal filé (de más halból is finom, a kapribogyó miatt azonban mindenképp tengeri hal javasolt, legalábbis véleményem szerint),
1 üveg kapribogyó,
1 csomag zöldhagyma,
néhány levél medvehagyma (opcionális),
1 ek vaj,
tengeri só,
fekete bors,
1 citrom,
oliva olaj,
liszt.
Az alaposan megtisztított - lehetõleg apróbbacska - újburgonyát enyhén sós vízben megfõzzük. Közben, miután lelkiekben rákészültünk, nekilátunk a spárgák meghámozásának, majd enyhén sós vízben ezeket is megpároljuk. A kapribogyó szószhoz az apró karikára vágott zölhagymát, kis olivaolajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a medvehagymát is (ez utóbbinak nem is kell külön idõ, mivel olyan enyhe az íze), és végül vajat adunk az egészhez, valamint a kapribogyót - lé nélkül - és egy kicsit a tûzön hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Közben a fõtt újburgonyát ugyancsak egy kis vajon, enyhe sózás mellett hagyjuk lepirulni itt-ott. A halszeleteket sós, kissé megborsozott lisztbe forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Tálaláskor az újburgonyával összeforgatjuk a spárgát, tetejére jönnek a halszeletek, és a végén minderre a kapribogyó szósz. Citrommal kínáljuk.

Folytats a blogon ... safranysarkany.blogspot.com/2010/05/t...

sponsored links

Keres?s