Téli zöldborsóleves krumpligombóccal
sponsored links
Ebben az idõszakban lehet, hogy nekem is valami karácsonyi recepttel kellene elõrukkolnom, de nem teszem. Miért? Mert szerintem tele van a net valóban karácsonykor készítendõ ételek leírásával. Nem hiszem, hogy nekem éppen most a 629. töltött káposzta, halászlé, pulykasült, mákos guba leírásával kellene foglalkoznom. Illetve, amitõl mindig kiakadok, azok a ?karácsonyiasított? receptek, ami abból áll, hogy a karácsonyi jelzõt bármilyen recept elé biggyesztve rögvest karácsonyi étellé válik. Fenti ételem is nyomban karácsonyivá válna, ha a karácsonyi fenyõ-zöld borsóleves burgonyahógolyókkal elnevezést adnám neki.
Egyik kedvenc levesem a zöldborsóleves, imádom a friss borsó semmihez sem hasonlítható, illatosan édes zamatát. De fájdalom, rövid a szezon, ezért elkezdtem gondolkodni, hogy lehetne télen is egy legalább megközelíthetõen olyan finom levest készíteni. A zsenge fagyasztott zöldborsó nem rossz, de oda az édessége és a frissessége, ezt kellene valahogy belevinni. Szezonban is mindig felhasználom a friss borsóhéjat összevágva az alapéhez, mert rengeteg friss íz és zamat van benne. Már régebb óta termesztek friss borsóhajtást a konyhaablakban ...