Téli nyárs káposztás bulgurral

2010-10-12

sponsored links

















A nyári nyárs téli és kicsit szegényesebb, de finom változata, sütõben sütve.
Ezen a nyárson szinte csak husi, mérhetetlen mennyiségû hagyma és császárszalonna szerepel.
Ilyenkor is rakhatsz rá mindenféle zöldséget, ami a nyárra emlékeztet, de ha nem akarsz túl sok mérget enni, ne tedd.
A nyári nyárs receptje alapján kell megcsinálni a husit és a hagymával, császárszalonnával szorosan felfûzzük a nyársra õket, majd az elõmelegített sütõben megsütjük.
A bulgurt kimérjük. Itt kb egy bögrényit számolhatunk 2 emberre. Másfélszeres vízzel pici sóval feltesszük és amikor már elitta a levét bõven és csak icipicit roppan, akkor elzárjuk és kb 10 percig még lefedve hagyjuk.


Lehet csak így is enni. De aki szeretné még egy picit érdekesebbé tenni, az csinálhat hozzá párolt káposztát vagy mélyhûtõben lévõ, jobb idõkre eltett káposztástésztához való káposztát is elõveheti.
Én ugyanis úgy szoktam káposztás tésztát csinálni, hogy megveszek legalább 4-6 kg elõre lereszelt káposztát és egyszerre elkészítem, majd adagokra bontva berakom a mélyhûtõbe.

Nos, ezt, vagy ennek egy részét olvasszuk fel, melegítsük meg a bulgurhoz keverve kiváló vacsora vagy ebéd lesz.


A bulgurról tudni kell, hogy jobb, mint a rizs. Íze kiváló és nem nehezülsz el tõle, akármennyit is eszel belõle. Nagyon gyorsan emésztõdik. Mi már szinte csak ezt használjuk, annyira szeretjük.

Akit érdekel és kéri, leírom a káposzta elkészítésének módját, melyet egyébként nem csak káposztás tésztához, hanem káposztás haséhoz is használhatunk nagy sikerrel:)

Folytats a blogon ... kulinaris.blogspot.com/2010/10/teli-n...

sponsored links

Keres?s