Tárkonyos zeller krémleves sárgarépával és újhagymával
sponsored links
Ezt a mennyei tárkonyos zeller krémlevest anyósomnál kóstoltuk még év elején. A sárgarépából, a zellergumóból és az újhagymából nagyon könnyû, ízletes krémlevest fõzött nekünk. A répa gyönyörû színt kölcsönöz a levesnek és remekül illik hozzá a pirítós, vagy a kenyérkocka. A dm-ben kapható tönkölybúzalisztbõl és kukoricalisztbõl készült ropogós levesgyöny, azzal is nagyon finom. Ezt a krémlevest vega kisfiam is imádja - azóta kétszer elkészült itthon is! Sûrítéshez használhatunk kevés tejfölt rizsliszttel vagy zsírszegény tejszínt esetleg tejet, bár én másodszorra elhagytam ezeket teljesen, sûrítés nélkül is remek lesz az íze így kiválóan vegánosítható a levesünk!
Zeller krémleves sárgarépával és újhagymával
Hozzávalók (2-3 személyre):
fél zellergumó
1 újhagyma
1 sárgarépa
kevés olívaolaj
só, bors
1 liter zöldségalaplé
1 teáskanál tárkony
1. A zöldségeket megmosom, meghámozom és egyenlõ nagyságú darabokra vágom. Egy lábosba felhevítek kevés olívaolajat, rádobom a zöldségeket, pár percig kevergetve párolom, majd felöntöm a zöldségalaplével. Sózom, borsozom és fûszerezem. Kis lángon puhára fõzöm a zöldségeket (kb. 20 perc alatt).
2. Pürésítem a zöldségeket botmixerrel vagy robotgéppel. Visszateszem a pürét a lábasba és a fõzõvíz felhasználásával könnyûre, habosra keverem. Sózom, fûszerezem még, ha szükséges.
Pirítóssal vagy kenyérkockákkal tálalom.
Még több krémleves recept a blogon:
Lencsekrémleves édesburgonyával
Csicsókás sárgarépa krémleves
Zeller-póréhagyma krémleves madársalátával
Sárgarépa krémleves túrós-spenótos rétessel
Sütõtök krémleves
Zöldborsó krémleves burgonyával és joghurttal
Zeller krémleves sárgarépával és újhagymával
Hozzávalók (2-3 személyre):
fél zellergumó
1 újhagyma
1 sárgarépa
kevés olívaolaj
só, bors
1 liter zöldségalaplé
1 teáskanál tárkony
1. A zöldségeket megmosom, meghámozom és egyenlõ nagyságú darabokra vágom. Egy lábosba felhevítek kevés olívaolajat, rádobom a zöldségeket, pár percig kevergetve párolom, majd felöntöm a zöldségalaplével. Sózom, borsozom és fûszerezem. Kis lángon puhára fõzöm a zöldségeket (kb. 20 perc alatt).
2. Pürésítem a zöldségeket botmixerrel vagy robotgéppel. Visszateszem a pürét a lábasba és a fõzõvíz felhasználásával könnyûre, habosra keverem. Sózom, fûszerezem még, ha szükséges.
Pirítóssal vagy kenyérkockákkal tálalom.
Még több krémleves recept a blogon:
Lencsekrémleves édesburgonyával
Csicsókás sárgarépa krémleves
Zeller-póréhagyma krémleves madársalátával
Sárgarépa krémleves túrós-spenótos rétessel
Sütõtök krémleves
Zöldborsó krémleves burgonyával és joghurttal