Tárkonyos vegyes zöldség leves fürj tojással
sponsored links
A megérkezett hideg idõvel egyre inkább kívánjuk a finom, jó kis gazdag leveseket, s azon belül is a savanykásakat. Tárkonnyal már sok levest készítettem, de vegyes zöldséggel még nem. A leves elkészítésének még egy nagyon nagy elõnye, hogy van nekem egy konyhai kisegítõm, akit hétköznapi nyelven, csak úgy "Bözsi a Rabszolganõ-nek" neveztem el. Bözsi bizony nagyon sokat segít a konyhában és rengeteg idõt megspórol. Miután nem sok Bözsi tulajdonosról tudok eddig, ezért a hagyományos elkészítését írom le, de még egyszer megjegyzem, Bözsivel ez az idõ leegyszerûsödik és egyetlen edény van használatban, amit a feõzés befejeztével saját maga el is mosogat!
Hozzávalók:
fél tasak vegyes -fagyasztott zöldség keverék- amibõl én a brokkolit nem tettem a levesbe
1 fej édes rózsaszín hagyma
2-3 cikk fokhagyma
2 x 2 x 2 cm-es darab kókuszzsír
1 db Meyer citrom
2 evõkanál tartósítószermentes ételízesítõ ...