Tácsika SAD21-re
sponsored links
Karácsony elõtt mesélte egy ismerõsöm, hogy õ "Tácsikát" süt az ünnepekre, náluk anélkül nincs is Karácsony. Nagy szemeket meresztettem erre - "micsikát? :-D", mert még soha nem hallottam errõl a süteményrõl.
Kiderült, hogy a különös név egy isteni diós kosárkát jelent csokoládé bevonattal és könnyû tojásos krémmel.
Közben megkaptam a receptet is amit az aktuális SAD forduló jegyében díszítve - "Édes macskaság" - próbáltam ki.
Íme :) :
Hozzávalók:
Tészta:
15dkg darált dió
7dkg porcukor
3dkg kakaó
1 evõkanál tejföl
25dkg liszt
1tojás
Krém:
15dkg cukor
3db tojás
1 csomag vaníliás cukor
25dkg vaj
Bevonat:
5dkg ét- és fehér csokoládé
Kevés olaj
A tészta hozzávalóiból a puha margarinnal linzertésztát gyúrtam. 3-4mm vastagra nyújtottam a tésztát és akkora köröket szaggattam belõle, amelyekkel ki tudtam bélelni a kosárka formákat. (44db kosárka jött ki nekem a mennyiségbõl, de ennek csak a felét töltöttem be mert kislányom névnapi köszöntõs ebédéhez készült, amihez sárgabarackos csokoládétortát is sütöttem.)
A kosárkákat 180 fokos sütõben ~12 perc alatt készre sütöttem.
A krémet is feleztem, 2 kisebb tojást 7dkg cukorral gõz felett habosra kevertem. Amikor meghûlt 12,5 dkg vajjal habosra kevertem. Ezzel a krémmel töltöttem meg a kosarakat. A tetejüket gõz felett olajjal megolvasztott étcsokoládéval vontam meg.