TÖLTÖTT PADLIZSÁNCSÓNAKOK RICOTTÁVAL és OLAJBOGYÓVAL
sponsored links
Íme egy ízletes és különleges olasz recept.
HOZZÁVALÓK
- 3 db padlizsán
Töltelék : - 30 dkg sovány darálthús ( pulyka vagy csirke ), 20 dkg ricotta, 3 - 4 gerezd fokhagyma, 2 ek parmezán, 1 kisebb kápia paprika, 1 csokornyi bazsalikom, 1 ek olívaolaj, 3 ek olívabogyó só, bors
Tetejére : - parmezán, fenyõmag ( nálam vagdalt mandula ), olívaolaj, friss kakukkfû
- Vágjunk le a padlizsánból egy ujjnyi vastag szeletet, a húsát pedig vagdossuk be. Tegyük párolóbetétre és letakarva, forró víz gõzében pároljuk kb 20 percig. A mikor már langyosra hûlt, kaparjuk ki a húsát egy kanál segítségével.
- A töltelékhez, vágjuk apróra a paprikát és a bazsalikomot ...