TÖLTÖTT PADLIZSÁN

2010-09-12

sponsored links

Hozzávalók:

A padlizsánt hosszában félbevágjuk,kikaparjuk a belsejét és besózzuk.A gyümölcs húsát kockára vágjuk és megsózzuk. A dagadót kockára vágjuk és ropogósra sütjük. A rizst vízben megfôzzük, a hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.A paradicsomot, a gombát és a kockára vágott padlizsánt hozzáadjuk a rizshez. Megfûszerezzük a rizses keveréket, és öt percig pároljuk, majd a petrezselyemmel összekeverve a padlizsánba töltjük.Szorosan egymás mellé tesszük egy tepsibe, és leöntjük a húslevessel. Sajtot szórunk rá és megpirítjuk. A húslébôl és a maradék hozzávalókból mártást készítünk.

  • 1 kg padlizsán,
  • só,
  • 20dkg dagadó, vagy darálthús
  • 5 dkg rizs,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 25 dkg paradicsom,
  • 20 dkg gomba,
  • egy gerezd fokhagyma,
  • 1 tk.paprika,
  • 1/2 tk. bors,
  • egy csipet ôrölt köménymag,
  • 1 ek. apróra vágott petrezselyem,
  • 1,5 dl húsleves (kockából),
  • 10 dkg reszelt ementáli,
  • 2 dl tejföl,
  • 10 dkg szalonna
  • 1 ek. étkezési keményítô,
  • 1 ek.paradicsompüré,
  • egy csipet cukor

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... mindmegettem.blog.hu/2010/09/12/tolto...

sponsored links

Keres?s