TÁRKONYOS GOMBALEVES ÁRPÁVAL

2010-10-27

sponsored links

Éjszakára beáztattam kb. 300 g árpát
Egy kevés olajon pároltam sok répát, amikor már jó illata volt, adtam hozzá egy nagy szál felkarikázott fehérrépát, egy félbevágott vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, kicsit késõbb a beáztatott árpát és egy felkockázott krumplit.
Felöntöttem vízzel, adtam hozzá 2 babérlevelet, egy kiskanál tárkonyt, egy kevés vega-varázs szárított zöldségkeveréket, egy nagy csokor petrezselyem felét (a másik felét a kész levesbe, fõzés nélkül tettem).
A vége felé tettem bele a 350 g felkockázott gombát, csak a legvégén sóztam.

A beáztatott árpától a lé nagyon sûrû, krémes lett, sok friss citrommal ettük a kész levest, de finom tejföllel is. Igazi téli étel (mi legalábbis ilyenkor a leveseket szeretjük legjobban).
Ebbõl az adagból nagyon sok és nagyon sûrû leves lesz.

Folytats a blogon ... rongybabakonyha.blogspot.com/2010/10/...

sponsored links

Keres?s