TÁRKONYOS GOMBALEVES

2018-07-18

sponsored links



Hozzávalók:

50 dkg barna vagy fehér csiperkegomba
1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
5 dkg vaj
1 közepes vöröshagyma vagy 1 csokor újhagyma zöldjével együtt
1 gerezd fokhagyma
kb. 1 liter húsleves ( lehet kockából)
2 dl fõzõtejszín
kakukkfû 2-3 ágacska
tárkonylevél kb 2 evõkanálnyi
õrölt bors
1 csokor petrezselyem
só , bors
kis maréknyi száraz aprótészta


 


A zöldségeket megmosom és megtisztitom , majd apróra vágom. Melegitett vajon nem túl magas hõfokon a zöldségeket a hagymákkal addig párolom, ameddig a leve nagy részét elpárologja. Rászórom a gombát, sózom, borsozom, amikor a gomba összeesett, felengedem a húslevessel, és kakukkfûvel, tárkonnyal ízesítem. Kis maréknyi száraztésztát ( eperlevél, zab, kislocka) dobok a levesbe, ezzel együtt lassan addig fõzöm, ameddig a tészta megpuhul.
Aztán belekeverem a tejszínt , amit egy kávékanál étkezési keményitõvel elözóleg elkevertem, Egyet forralok rajta és már kész is a tálalásra.



Folytats a blogon ... lucullusi.blogspot.com/2018/07/tarkon...

sponsored links

Keres?s