Triplán sajtos sült karfiol
sponsored links
Isteni krémesen finom :)
Hozzávalók( 4 személy részére): 1, 5 kg karfiol, 15 dkg tömlõs sajtkrém, 2 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt, 10 dkg lapka sajt (cheddár), só, bors, kis csokor kapor.
Elkészítése: a karfiolt rózsáira szedjük, 5 perc alatt roppanósra fõzzük, leszûrjük. A tejfölt egy serpenyõben felmelegítjük, hozzáadjuk a tömlõs sajtot, beleolvasztjuk a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra apított kaprot, összeforraljuk. A párolt karfiolt egy tûzálló tálba terítjük, ráöntjük a sajtos masszát, úgy, hogy teljesen befödje, a tejére helyezzük a lapka sajtot, 200 fokra elõmelegített sütõben 15 ? 20 percig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.