Továbbra is az egyszerûség jegyében.... Zöldségleves és krumplis tészta...
sponsored links
Tartom, hogy nem eszünk húsos ételt, csak hétvégén.
És jólesik, egyáltalán nincs hiányérzetem, sõt valami különösen finomak ezek az egyszerû ételek.
Zöldségleves májgombócokkal
Receptleírás itt
a recepthez képest annyi a változás, hogy ott kiskockatésztával szerepel, itt és most
Májgombóccal
4-5 db szép csirkemáj elkaparva
1 db kisebb vöröshagyma apróra vágva
1 ek. zsiradék, olaj vagy kacsazsír
só, bors, majoranna
1 tojás
zsemlemorzsa amennyit felvesz
A zsiradékon a hagymát kissé megdinszteltem, majd levettem a tûzrõl és hozzákevertem a májat, a fûszereket, a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy nem kemény, nem lágy, formázható masszát kapjak.
Kis, diónyi gombóckákat kerekítettem vizes tenyérrel és a majdnem kész levesbe rakosgattam.
10 perc fõzés elegendõ, ezalatt tökéletesen átfõ az összes gombóc.
Érdemes egyszerre többet készíteni - most hétvégén ezt csináltam pontosan, a töltött csirkéhez kissé sok volt a fél kg csirkemáj, így amíg a vasárnapi ebéd készült, meglettek ezek a helyes kis gombóckák is - nagyon jól fagyasztható, amikor minden gombóc kész, olajozott tányérra helyeztem, ment a fagyasztóba, majd egy-két óra múlva, amikor eszembe jutott, egy zacskóba szórtam az összeset és visszatettem megint a fagyasztóba, így könnyebb tárolni és kész is a bármikor elõvehetõ finom levesbetét.
Krumplis tészta
Részletes receptleírás itt