Tormás füstölt pisztráng-rilette
sponsored links
A rilette tulajdonképpen egyfajta szálaira szétcincált darabosabbra vagy pépesebbre készített hús. Készülhet fõtt, sült, akár maradék húsokból, füstölt vagy konzerv halakból is. Mindössze ízesíteni és fûszerezni kell. Bõvebben itt lehet olvasni róla.
Nos, én már régebb óta gyártogatok ilyen kencéket, fõleg halas riletteket, egyik kedvencem, ami jobb minõségû (minimum Rio Mare) sós lében eltett, esetleg olajos tonhalból készül. Kevés finomra aprított lágy ízû hagyma, só, bors, házi majonéz, citromlé, nem is kell más hozzá. Remek pirítósra kenve, apró fûszeres savanyú uborkákkal (cornichons). A cím beli receptre egyébként Gordon Ramsay vezetett rá, konkrétan úgy, hogy elolvastam a Smoked trout rilettes receptjét. Egyszerû megcsinálni, használjunk jó alapanyagokat és igen jó kis szendvicskrém kerekedik ki belõle. Ez még azokból az idõkbõl ered, amikor szilárd elhatározásom volt, hogy a Fickó F-fel érdekesebb receptjeit lefordítom magyarra. 4 vagy 5 receptig el is jutottam, aztán mindig találtam újakat, amiket mindig másképp készítettem el és már nem érdekelt, hogy le van-e fordítva vagy sem.
A minap vendégek jöttek és ezt tálaltam fel nekik elõételként, sajnos bébi római salátám épp nem volt itthon, ezért friss zsenge reteklevélre tettem. A borsóhajtásom is épp akkor növekedett, ezért inkább friss zsázsával díszítettem, de nem volt reklamáció, sõt még ettek volna, de nem adtam, hogy végig bírják enni a többi fogást is. :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 200 g minõségi füstölt pisztráng filé ...