Tonhalas illatos fusili

2010-10-16

sponsored links

Villámgyorsan összerakható, irodába elvivõs étel. Egyedül a konyhában kell majd küzdeni azok ellen, akik hisztériás rohamot kapnak amikor megérzik a halat :)


Hozzávalók:
- 50 dkg fusili tészta
- 4 evõkanál natúr mogyoró
- 1 üveg zöld olívabogyó
- 1 tonhalkonzerv
- pár csepp citromlé
- só, õrölt római kömény, õrölt koriander

Elkészítés:
A tésztát lobogó, sós vízben al dente-re fõzzük. A natúr mogyorót száraz serpenyõben kissé megpirítjuk és megillatosítjuk az õrölt római köménnyel és korianderrel, pár percig forrósítom õket. Az olívabogyókat lecsepegtetjük és félbevágjuk, ezidõ alatt egy szûrõn hagyjuk, hogy lecsepegjen a tonhal.
A kifõtt tésztát egy lábosban összeforgatjuk a lecsöpögött tonhalolajjal, majd mehet bele a többi hozzávaló, szépen összeforgatjuk õket és egy adagot tányérra teszünk. Kevés citromlével meglocsolva bingó! :)


A natúr mogyorót a zuram szerezte a Haller utcától nem messze (Vaskapu u.), amikor meglepett vele úgy éreztem, gyereknap van! Rövid idõn belül külön saját kis (pontosítok: nagy) üvegcsét kapott a konyhapulton, hogy rendesen rájárhassunk :P


Folytats a blogon ... gasztroreni.blogspot.com/2010/10/tonh...

sponsored links

Keres?s