Tojástekercs

2010-04-05

sponsored links

Hozzávalók:

a tekercshez: 10 tojás, 1 kis doboz tejföl, 3 evõkanál finomliszt, 1 evõkanál étolaj, só, õrölt bors, rozmaring és kakkukkfû

a töltelékhez: 12,5 dkg natúr krémsajt, 1 kis doboz tejföl, 30 dkg fõtt, füstölt hús darálva

A sütõt 108 fokra elõmelegítem. A tekercshez a tojások sárgáját és fehérjét külön választom. A tojások sárgáját kikeverem a liszttel,a tejföllel, az olajjal és a fûszerekkel. A fehérjét kemény habbá verem és óvatosan, mint a piskótánál, beleforgatom a tésztába. Sütõpapírral bélelt nagy tepsibe öntöm és kb. 15 perc alatt készre sütöm, tûpróbával is ellenõrzöm. Végül a sütõpapír segítségével feltekerem és így hagyom kihûlni.

A töltelék hozzávalóit összekeverem és ezzel töltöm meg a tekercset. Folpackba csomagolva egy napra a hûtõbe teszem. Felszeletelve, friss zöldsalátával kínálom.


Folytats a blogon ... eszterkedvencei.freeblog.hu/archives/...

sponsored links

Keres?s