Tojásos nokedli salátával

2010-06-15

sponsored links



Egyszerûsége és a gyermekkor emlékei teszik a tojásos nokedlit különlegessé számunkra. Amikor csak idényben lehetett salátát kapni, amint megjelent a standokon, minden anyuka rohant haza tojásos nokedlit készíteni. Szinte elválaszthatatlanok voltak.

Hozzávalók két személyre:
-1 tojás
-10-15 dkg liszt
-víz
- 2 kk só
-bors
-2 tojás
-szalonna
1 fej saláta
-5 ek ecet (ízlés szerint)
-5 ek cukor
-6 dl víz


A szalonnát felkockázzuk és saját zsírjában megpirítjuk. A tojást, 1 kk sót, lisztet és kb 1,5 dl vízet alaposan összekeverünk. Minnél keménnyebb a masszánk,  annál finomabb nokedlit kapunk. Forrásba lévõ vízbe teszünk 1 kk sót és beleszaggatjuk a tésztát. Nem kell sokáig fõzni, ha feljönnek a víz tetejére, készen is vannak. Leszürjük és a szalonnás serpenyõnkbe tesszük. Két tojást egy kis edénybe ütjük és elkeverjük. Ráöntjük a nokedlire és folyamatos kevergetés melett kis lángon rásütjük a tésztára. Borsozzuk, és ha kell sózzuk.
A salátát leveleire szedjük és jól megmossuk, ha kell többször is. 6 dl hideg vízben feloldjuk a cukrot és hozzáaduk az ecetet. Ráötjük a salátánkra, és jól belenyomkodjuk a leveleket a lébe. Úgy a legjobb, ha kb. 1 órát állt a hûtõben fogyasztás elõtt, de akkor is finom, ha erre nincs lehetõségünk.




Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Krisztugi/~3/...

sponsored links

Keres?s