Tojásos nokedli

2010-08-26

sponsored links


Megláttam a piacon a frissen érkezett fejes salátákat, és egybõl egy jó tojásos galuska jutott eszembe. Tojásos galuskát mindig salátával eszem, más kajákhoz viszont soha nem szoktam csinálni (pedig az újkrumpliból készült paprikás krumpli is finom vele)

Mamától már régóta hallom, hogy milyen jó galuska receptet talált a neten, nem ragad, nem eseik szét, kiírta, de már nem tudja honnan származik. Most mégis megtalálta az eredetijét. Kár, hogy a párizsi pullet paprikakor még ezt nem ismeretem.

Hozzávalók:
nokedlihez: 35 deka liszt, 1 tojás, 1 tojás sárgája, víz, 1 kiskanál só, 2 ek olaj
6-7 tojásból félig megsütött rántotta
salátához:1 fej fejessaláta, víz, cukor, só, ecet/citromlé

A galuskát a következõképpen készítjük el. Mivel a galuskatésztát se sokat kevergetni, se állni hagyni nem szabad, ezért elõször a sós vizet tesszük fel forrni, és ha mér rögtön forr, akkor állítjuk össze a tésztát.

Egy mérõpohárba tesszük a tojásokat és annyi vizet öntünk hozzá, hogy 350 ml legyen, majd összekeverjük. Egy tálba öntjük a lisztet, a sót és hozzáadjuk a mérõpohár tartalmát. Fakanállal gyorsan összedolgozzuk, majd kiszaggatjuk. Ezt a mennyiséget két-három adagba szaggatjuk, nem egyszerre. Ha a galuskák feljöttek a víz tetejére, már készen is vannak. Forró olajba szedjük és megforgatjuk.

Elkészítjük a rántottát, majd mikor még kicsit rezgõs, rátesszük a kifõtt galuskákra.

A salátaöntet arányait nem tudom, de fél deci vízbe ízlés szerint teszünk sót, cukrot, ecetet. Akkor jó, ha nagyon fûszeres. Leöntjük vele a jól megmosott, levelekre szedett salátát.

Folytats a blogon ... mennyeimignon.blogspot.com/2010/08/to...

sponsored links

Keres?s