Tojáslikõr kókusztejjel
sponsored links
A csokilikõrhöz kellett ugyebár rum, dfe nem fogyott el az egész üveggel, viszont mivel a tömény italokat nem bírom, máshogy kerül felhasznállásra. A sort folytatván most tojáslikõr készült.
Így:
Hozzávalók (kb. fél literhez):
- 2 tojás sárgája
- 4 dkg xilit
- 2 dl tej
- 2.5 dl kókusztej
- egy fél vaníliarúd magjai
- 1 dl rum
Elkészítés:
A tojássárágkat a xilittel fehéredésig keverjük. A tejet és a kókusztejet felforraljuk, hozzáadva a vaníliát. A tejes folyadékból átöntünk a tojássárgákra és felhígítjuk, majd visszaöntve a tejhez, tovább melegítjük még az egészet 4-5 percig. Fontos, hogy ne forraljuk, mert a tojás kicsapódna.
Miután kihûlt a folyadék, hozzákeverjük a rumot is.
Fahéjjal vagy más karácsonyi fûszerrel meghintve kínálhatjuk.
Így:
Hozzávalók (kb. fél literhez):
- 2 tojás sárgája
- 4 dkg xilit
- 2 dl tej
- 2.5 dl kókusztej
- egy fél vaníliarúd magjai
- 1 dl rum
Elkészítés:
A tojássárágkat a xilittel fehéredésig keverjük. A tejet és a kókusztejet felforraljuk, hozzáadva a vaníliát. A tejes folyadékból átöntünk a tojássárgákra és felhígítjuk, majd visszaöntve a tejhez, tovább melegítjük még az egészet 4-5 percig. Fontos, hogy ne forraljuk, mert a tojás kicsapódna.
Miután kihûlt a folyadék, hozzákeverjük a rumot is.
Fahéjjal vagy más karácsonyi fûszerrel meghintve kínálhatjuk.