Toj?skr?m - zsid? vagy lengyel?
sponsored links
A legfinomabb szendvicskr?m - szerintem
Nem tudom, eml?tettem-e m?r, hogy 1/16 r?szben zsid? sz?rmaz?s? vagyok. A nagypap?m anyuk?j?t a l?nytestv?reivel egy?tt a m?sodik vil?gh?bor?ban a n?metek m?r "bevagon?rozt?k", de az oroszok szerencs?re leszedt?k ?ket.
Am?gy a felmen?im Eur?pa k?l?nb?z? r?szeir?l sz?rmaznak, de az el?bbi t?rt?net annyira bel?m ?gett, hogy, b?r nem vagyok vall?sos, de nagyon ?rdekel a zsid? kult?ra. De f?leg az ?telek ?
A most k?vetkez? kence tipikusan az eml?tett konyha remeke, nekem szem?lyesen az egyik kedvencem. Persze ezt is mindenki kicsit m?sk?pp k?sz?ti. Pr?b?lj?tok ki! ?
?
Zsid? toj?s
Hozz?val?k:
5 kem?ny toj?s
5 dkg libazs?r (lehet t?bb)
1 kisebb fej hagyma
S?, frissen ?r?lt bors
1 csipet szerecsendi?
1 nagy tk must?r
?
A toj?sokat ?sszet?rj?k, vagy apr?ra v?gjuk. Hozz?keverj?k az apr?ra v?gott hagym?t, a szerecsendi?t, a zs?rt ?s a must?rt, sz?p adag borsot teker?nk bele.
Be?ll?tjuk a s?j?t, a v?rtn?l kicsit t?bbet fog felvenni. P?r ?r?ra h?t?be tessz?k ?ssze?rni az ?zeket. Pir?t?ssal, vagy friss p?ks?tivel k?n?ljuk.
Ha tetszett ez az ?r?s, csatlakozz hozz?m a?Facebookon?is tov?bbi receptek?rt, tippek?rt, ?rdekess?gek?rt!