Tiszai harcsaderék citrusos fûszervajjal
sponsored links
Ez a gyönyörû, legyezõ alakú halszelet vizuális szempontból is magával ragadó élmény, ezért a legegyszerûbb megoldást, az egyben sütést választottam vele kapcsolatban, hogy eredeti formájában tálalhassam. A hozzá készült lime-os, snidlinges fûszervaj kellemes nyáresti kiegészítõ, a benne párolt spárgával együtt.
Az élvezetes vacsorára gondolva tulajdonképpen szerencse, hogy csak utólag olvastam utána a harcsának. Már korábban is írtam arról, hogy kezdõ "halas" vagyok: viszonylag kevéssé ismerem az egyes fajtákat és azok elkészítési módját, lehetõségeit, ezért szoktam tájékozódni, mielõtt megveszek vagy elkészítek egy-egy halfélét.
Félreértés ne essék: a folyami harcsa kifejezetten jó választás, hiszen szép, fehér húsú, jó ízû, szálkamentes hal. Zsírosnak számít ugyan, de csak a halakhoz, és nem az oldalashoz képest. Viszont ragadozó - ettõl olyan finom, mondják a hozzáértõk. Engem viszont ez a momentum erõsen elgondolkodtatott: megszoktam, hogy az ...