Tiramisu Gordon Ramsay-tõl
sponsored links
Az alábbi finomság a Szakácsmustra I. fordulójára készült,
melynek háziasszonya Sass Erika, a www.eletinfo.hu oldal gasztro bloggere.
Az aktuális téma, illetve szakács, akitõl választani lehetett Gordon Ramsay.
Egyik kedvenc desszertemet választottam hát Tõle.
Gordon tiramisuja úgy készül, hogy a mascarpone-ba némi bor is kerül, melytõl igazán különleges lesz az íze.
Nekem nagyon bejött! ;)
Az arányok persze ízlés szerint alakíthatóak, azaz csökkenthetõek!
Hozzávalók:
1 cs. babapiskóta, Kb. 24 db
500 g mascarpone
(nálam ez házilag készült, 2 nagy pohár tejföl és 2 nagy pohár natúr joghurt keverékébõl, melyekbõl textília segítségével kicsepegtettem a savót, pár óra leforgása alatt. )
2-3 csapott ek. porcukor
1 cs. vaníliás cukor vagy vanília eszencia
150 ml tejszín
1 adag kávé (kb. 4 személyes)
1 dl Marsala bor
(nálam egy édes Merlot desszert bor, mert Marsalát nem kaptam )
A tetejére cukrozatlan kakaópor és reszelt csoki
Elkészítés:
Lefõzzük a kávét és hûlni hagyjuk.
Elõkészítünk egy tálat, amelybe a desszertünk kerül.
A mascarpone-hoz keverjük a cukrot.
Hozzáadjuk a vaníliás cukrot vagy eszenciát és nagyjából 2 ek. kávét.
(aki többel szereti nyugodtan tegyen még)
Ezután hozzákeverjük a bort, végezetül a felvert tejszínt is óvatosan beleforgatjuk.
A kávét egy tálba öntjük és gyorsan megforgatjuk benne egyenként a babapiskótákat,
azért gyorsan, mert hamar megszívják magukat.
A piskótákat tálba sorakoztatjuk, lehet egy de akár két rétegben is.
Amikor mind megvan, ráterítjük a mascarponés-tejszínes keveréket.
Majd a tetejére szitáljuk a kakaóport és ráreszelünk egy kevés csokit.
Tálalás elõtt hûtõbe tesszük, legalább 30 percre.
Tálalási javaslat:
Édes, vörös desszert bor kíséretében , mely még jobban kiemeli különleges ízét!
Ahonnan a receptet választottam némi módosítással a gordonblog.hu oldal
-azaz