Tiramis? kr?mes csokis torta
sponsored links
Pisk?ta torta lap
k?tf?le
8 toj?s
8 kan?l cukor,
8 kan?l liszt,
pici sz?dabikarb?na
az egyik fel?be: kaka?por
4 toj?s
4 ek cukor
1 doboz mascarpone (500g)
van?li?s cukor
babapisk?ta
1 ek k?v?
?tcsoki kr?m:
10 g reszelt keser? csoki
50 g holland kaka?por
50 g cukor
100 g margarin
kev?s k?v?
Feh?r csoki kr?m:
100 g feh?r csoki
1 toj?s
50 g margarin
A szok?sos m?don pisk?t?t s?t?nk egy kapcsos tortaform?ban. A t?szt?t kett? vessz?k ?s az egyik fel?be keser? kaka?port kever?nk,, A k?tf?le t?szt?t felv?ltva csorgassuk a tortaforma k?zep?re, ?gy sz?p m?rv?nyos tort?t kapunk. Az?rt hogy sz?p maradjon a tort?nk amikor a form?b?l kivessz?k, tegy?nk bele m?retre v?gott s?t?pap?rt. (V?gjunk egy kerek lapot ?s k?rbe a pal?stot ?s ?gy ?nts?k bele a t?szt?t ?s kb.150 fokon s?ss?k t? pr?b?ig. M?g ?gy is egy kicsit ?sszeseik de m?gis klassz magas torta alapunk lesz. Kett? v?gjuk.
A torta egyik fel?t meglocsoljuk egy kev?s k?v?val, majd megkenj?k kr?mmel. Kirakjuk babapisk?t?val, majd ?jra kr?m k?vetkezik. a torta m?sik fel?t is v?konyan bekenj?k kr?mmel ?s ?vatosan a r?tessz?k a babpisk?t?kra.
A feh?r ?s ?tcsoki kr?met felv?ltva ?ntve ?vatosan a torta tetej?re csorgatjuk am?g a sz?l?ig nem ?r, nem engedj?k lefolyni. Egy fogpiszk?l?val h?zzuk ?ssze a cs?kokat mint egy vir?got.
Tiramis? kr?m
A toj?sok s?rg?j?t a cukorral kikeverj?k, majd beletessz?k a mascarpon?t. K?zben a toj?sfeh?rj?t kem?ny habb? verj?k. ?vatosan a kr?mhez keverj?k.
Feh?r csokis kr?m
A kr?mhez val?kat a feh?r csokival ?sszef?ztem ?s amint kicsit kih?lt akkor kevertem bele a vajat ?s habver?vel kr?mes?tettem, majd betettem a h?t?be egy kis id?re. Amikor kenhet? ?llag? lett, akkor raktam csak a tort?ra.
?tcsoki kr?m A kr?mhez val?kat forr?sig meleg?tj?k, ?s m?g melegen habver?vel belekeverj?k a margarint. Betettem a h?t?be egy kis id?re. Amikor kenhet? ?llag? lett, akkor raktam csak a tort?ra.