Tex-mex rablóhús avagy a kakaó mint fûszer, VKF!XXXV. forduló

2010-06-20

sponsored links

Kata arra biztatott, hogy rakjunk tüzet a szabadban , de ettõl most eltekintenék. Úgy látom, hogy nem én vagyok az egyetlen ebben a fordulóban, akinek nem sikerült szabad tûzön elkészíteni a pályamunkáját. Ugyan egyszer már majdnem sütöttünk a kertben, még vendégeket is hívtunk, de persze a betervezett idõpontra megjött a menetrendszerû esõ és lehûlés.
A pályamûvem egy tex-mex kebab, ami szabad tûzön is, sütõben is elkészíthetõ. Mexikóban gyakran használják a kakaót fûszerként és elõszeretettel kombinálják csípõs chilivel.

Hozzávalók:
Kb. fél kg disznó vagy bárányhús, de szerintem csirke is teljesen jó hozzá
kicsi gombafejek
8 babérlevél
kicsi vöröshagymák

pác:
1 tk keserû kakaópor
2 tk csipõs chili
zúzott fokhagyma
1/2 tk majoranna
só, bors
6 ek olaj

Elkészítés:
1. Egy tálba tesszük a kockára vágott húst és az egészben hagyott kis gombákat.
2. Rátesszük a babérlevelet, kakaót, chilit, fokhagymát, majorannát, borsot és az olajat. Jól összekeverjük és legalább 6 órán át pácoljuk.
3. Vegyük ki a gombát, húst, babérlevelet a pácból. Most sózzuk meg a húst, gombát, a pácot pedig tegyük félre.
4. A kis fej hagymákkal váltakozva húzzuk nyársra a húst, gombát, babérlevelet és süssük meg a grillsütõn, közben kenegessük a páccal.

Kukoricás rizzsel(ami most kissé ragacsosra sikerült) és taco szósszal tálaljuk.

Grillezéshez ajánlom még:

Folytats a blogon ... ludanyo.blogspot.com/2010/06/tex-mex-...

sponsored links

Keres?s